mandag 4. april 2011

Kyllingnudelsuppe


2 kyllingbrystfileter uten skinn
2 liter vann
1 løk med skallet på, delt i to
1 stort fedd hvitløk, delt i to
1 cm langt stykke frisk ingefær, skrellet og skåret i skiver
4 korn svartpepper, lett knust
4 nellikspiker
2 stjerneanis
salt
pepper
1 gulrot, skrellet
2 vårløk, finsnittet
115 g risvermicellinudler

Ha kyllingbryst og vann i en kjele over sterk varme, og la det koke opp. Reduser varmen til laveste nivå, og la det trekke mens du skummer overflaten til det ikke dannes mer skum. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, pepperkorn, nellikspiker, stjerneanis og en klype salt, og la det trekke videre i 20 minutter til kyllingen er mør og gjennomkokt. Riv i mellomtiden gulroten på langs med et grovt rivjern slik at du får lange, tynne strimler.

La kyllingkjøttet renne av, og ta vare på 1,25 liter av kraften, men kast alle smaksingrediensene. Ha kraften tilbake i den skylte kjelen sammen med gulrotstrimler og vårløk, og la det koke opp. Kok i et par minutter, ha så i nudlene og la det koke videre i to minutter.

Hakk i mellomtiden kyllingkjøttet, tilsett det i kjelen, og la det koke videre i omtrent ett minutt til kyllingen er varm og nudlene er myke. Krydre etter smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar