onsdag 6. april 2011

Fresende chilireker


Store, rå reker, med skall (så mange som du føler for)
1 liten, frisk, rød chili
6 ss spansk olivenolje
2 hvitløksfedd, finhakket
En klype paprikapulver
Salt
Nystekt brød, til servering

Begynn med rekene: Riv av hodene, og skrell dem, men la halene sitte på. Lag et grunt snitt langs undersiden av hver reke med en skarp kniv. Trekk ut den svarte strengen, og kast den. Skyll rekene under kaldt vann, og tørk dem godt på kjøkkenpapir.

Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk fruktkjøttet. Bruk enten hansker eller vask hendene grundig etter at du har skåret opp chili - det er IKKE godt å få chili i øynene f.eks.

Varm oljen i en stor stekepanne eller gryte til den er svært varm. Tilsett hvitløken, og la den frese i 30 sekunder. Tilsett rekene, chilien, paprikapulver og en klype salt, og stek i 2-3 minutter under konstant omrøring, til rekene blir rosa og begynner å krølle seg sammen.

Server rekene med biter av nystekt brød, og evt. ris.

(på bildet har jeg hatt kamskjell også)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar